2020-09-08 08:20:47• hírek • Szatmár.ro

A tanévkezdéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről tárgyaltak

Szeptember 7-én, hétfőn a Szatmár Megyei Tanács nagytermében tartott munkamegbeszélést a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vezetősége közösen a megye iskoláinak igazgatóival. A járványügyi előírások és az egymás közti kötelező távolság betartása érdekében a gyűlést három turnusban szervezték meg, mindannyiszor ugyanazt a tematikát alkalmazva.

A gyűlésen elhangzott: Szatmár megyében szeptember 14-én, a zöld forgatókönyvet figyelembe véve kezdődik meg a 2020/2021-es, a diákok jelenléte mellett, a tanulók közti 1 méteres távolság betartásával.

A gyűlésen részt vett Ionuț Bujor a Transurban Rt. igazgatója, aki arról tájékoztatta a tanintézmények vezetőit, hogy miként utazhatnak majd ingyen a diákok a városi tömegközlekedés járatain. A jegyár-visszatérítés menetéről az iskolák tájékoztatják majd a tanulókat.

Anișoara Boitor főtanfelügyelő ezután azokról az online platformokról beszélt, melyeket a tanügyminisztérium ingyenesen bocsátana az iskolák, a pedagógusok és a diákok rendelkezésére, amennyiben ismét online-jellegű oktatást kellene bevezetni, az idei tanév folyamán bármikor. A Google és a Microsoft által kifejlesztett platformok a G Suite for Education és a Microsoft Office 365 A1 lennének, melyek román nyelvű kezelőfelülettel is rendelkeznek (hogy magyar nyelvűvel is rendelkeznének, arról nem szól a közlemény), így minden diák számára lehetőség nyílik ezek használatára. A főtanfelügyelő hozzátette: a megye összes iskolája rendelkezik internet-kapcsolattal, így nem lehet akadálya ezek használatának.  

Elmondta azt is, hogy jelenleg a megye minden tanintézménye rendelkezik elegendő szájmaszkkal és fertőtlenítővel is, melyek október 31-éig biztosan kitartanak, viszont a tervek szerint a készlet fogytával ezeket a helyi önkormányzatok pótolni fogják.  

A megbeszélés során továbbá szó esett még táblagépek vásárlásának lehetőségéről is, azon tanintézmények számára, amelyek jelenleg nem rendelkeznek ilyenekkel, mivel, ha a piros forgatókönyv bevezetése aktuálissá válna, és újra online keretek közé szorulna az oktatás, ezeket osztanák majd szét, az odahaza számítógéppel vagy táblagéppel nem rendelkező diákok számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: